Esthetique

Huidverzorging & Pedicure

Reiki

Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk "universele levensenergie". 
Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. 
Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkade kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. 
Een tekort aan deze doorstroming veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten,en vertraagt het herstel. 

 


Wat doet Reiki?

Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. 
Waar Reiki naartoe stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost, zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Daardoor geneest de ontvanger van Reiki zichzelf. 
Een kwaal die door ons eigen systeem is overwonnen neemt de oorzaak van de kwaal weg. Je word er sterker van. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Ruimte voor levenskracht en groei. Het herstel gaat altijd gepaard met een reinigingsproces, zowel op lichamelijk vlak als op emotioneel vlak. Oude emoties kunnen weer naar boven komen zodat je ze definitief los kunt laten. Je hoeft hier niet bang van te worden: je krijgt nooit meer te verwerken dan je aankunt.

content image